TOP 6 magyar deszert
Hozzávalók:
Sima piskotához
Kakaós piskótához
Diós piskótához
Puncs sziruphoz
Csokiöntethez
Vanília krémhez
Összeállításhoz és a tálaláshoz
Elkészítés:
Először az önteteket és a krémet készítjük el. A puncs sziruphoz 3 dl vízben fefőzzük a 20 dkg cukrot, majd a rum kivételével beletesszük a többi hozzávalót is, és lassú tűzön főzzük. Kicsit besűrűsödik. A kihűlt sziruphoz adjuk a 3 ek rumot.A puncs sziruphoz 3 dl vízben fefőzzük a 20 dkg cukrot, majd a rum kivételével beletesszük a többi hozzávalót is, és lassú tűzön főzzük. Kicsit besűrűsödik. A kihűlt sziruphoz adjuk a 3 ek rumot. Vaníliakrémhez a tejet feltesszük forrni. Kevés hideg tejjel kikeverjük a pudingot, a cukrokat és a tojássárgáját, majd aforrásban lévő tejhez öntjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Hűtjük. Sima piskóta:4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 4 ek cukrot, a 4 tojássárgáját és a szódaport. Fakanállal keverjük hozzá az 5 ek lisztet.Kikent tepsibe öntjük, 180°ra elömelegített sütöben megsütjük.Kakaós piskóta:Úgy készül mint a sima, de a liszt mennyisége itt 4 ek, és 1 ek kakaót adunk hozzá. Diós piskóta:4 ek liszt, 1 púpos ek darált dió, a többi egyezik a sima piskótával.Összerakás:Tepsibe vagy tálcára tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a puncs sziruppal,megkenjük egy kis baracklekvárral, rásimítjuk a krém felét.Következik a kakaós piskóta, puncs, lekvár, krém.Tetejére a diós piskóta kerül, puncs, lekvár, és meghintjük durvára vágott dióval. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összebarátkozzanak.Tálalás:Evőkanállal kis galuskákat szaggatunk, tányérra halmozzuk, tejszínhabrózsákkaldíszítjük, és csokiöntettel kényeztetjük.
Szavazás