TOP 6 magyar deszert

MENÜ

Hozzávalok:

A tésztához(4 rúd)

  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 tk só
  • 1 tk ecet

A töltelékhez(1 rúd)

  • 50 dkg meggy
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 lapos ek búzadara

A liszteket egy tálba szitáljuk. A meleg vízben feloldjuk a sót és hozzákeverjük az ecetet. A lisztet hozzáadjuk a zsírt, összemorzsoljuk

Elkészítése:

A liszteket egy tálbaszitáljuk. A meleg vízben feloldjuk a sót és hozzákeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, Összemorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást és a vízet. Összegyurjuk és kidolgozuk kb. 10-15 perc alatt. Akkor jó mikor már nem tapad a kezedhez. Négyfelé vágjuk, kevés olajjal kikent tálba teszük a gombocokat, és a tetejüket is vékonyan megkenjük olajjal és 30 percig nedves konyharuhával letakarva, langyos helyen pihentetjük. A pihentetés után elkezdjük nyujtani. Kilapítjuk, majd elkezdjük kihuzni. Meglisztezzük a kezünket, a tészta tetejét kissé bezsírozzuk, és alulról a kézfejünkkel, belülről kifelé haladva óvatosan húzzuk, míg szinte átlátszóvá válik.Hagyjuk kicsit szikkadni, de nem szabad sokáig szárítani, mert akkor a feltekeréskor törik. Mielőtt megtöltjük, vékonyan kenjük meg olvasztott zsírral.A meggy levét kinyomkodjuk. A cukorhoz hozzáadjuk a búzadarát, vagy morzsát, a fahéjat és a szegfűszeget, majd az egészet elkeverjük a meggyel. Miután a tölteléket kis kupacokban elterítjük a tészta teljes felületén, az abrosz segítségével lazán feltekerjük, a tetejét tojássárgájával megkenjük, majd szilikon lappal, vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200°C előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Mikor megsült felszeleteljük, a tetejét porcukorral meghintjük. 

 

Szavazás

Tetszik ez a honlap?
igen
nem
Asztali nézet