TOP 6 magyar deszert

MENÜ

Hozzávalok: 4 fő részére

  • 250 g finomliszt
  • 4 db tojás
  • 40 g vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 500 ml tej
  • 80 g vaj
  • 12 tk napraforgó olaj

Elkészítése:

Tegyük egykeverőtálba a lisztet, tojást, vaníliás cukrot és a sót. Robotgép segíségével kezdjük el keverni, majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet és végül az olvasztott vajat. Addig keverjük míg sima palacsinta tésztát nem kapunk. Takarjuk le, és hűtőszekrényben pihentesük 2 órán át. Atészta akkor jó, ha állaga a főzőtejszínhez hasonlít. Forrosítsuk fel a teflon palacsintasütönket. Egy csepp olajat kenjünk szét benne minden palacsinta kisütése előtt. Vegyük le a tűzről a sütönket, és kanalazuk bele a tásztából. A palacsintasütőben oszlasuk el egyenletesen a tésztát. Közepes lángon süssük a palacsintát 45-60 másodpercig. Lazítsuk fel a palacsitát fordítsuk meg, és a másik oldalát is süsük 30 másodbercig. Borítsuk tányérra. A kész palacsinták elkészültek a tálalásra.

Szavazás

Tetszik ez a honlap?
igen
nem
Asztali nézet