TOP 6 magyar deszert
Hozzávalok: 4 fő részére
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két ek porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejet adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szagassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc múlva már szedhetjük is ki egy üres tálba.A tojássárgájátegy csipet sóvval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsünk hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsük vissza az egészet az edénybe.Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrüsődik, majd hagyjuk kihülni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet tegyük be a hűtőbe, 2-3 órával tálalás előtt.
Szavazás