TOP 6 magyar deszert
Hozzávalók:
Tésztához
Krémhez
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével 3-4 perc alatt habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott margarint belecsurgatjuk, apránként a lisztet is beleszitáljuk. Egy sütőlemezt vagy egy nagy tepsi hátoldalát bevajazunk, enyhén meglisztezzük.A tészta egyhatodát rákenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fok kb. 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk.A krémhez a tojásokat a fele porcukorral vízgőz fölött sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros tojást , majd a puha olvasztott csokoládét is beledolgozzuk.Ebből a krémből 4 evőkanálnyit kiveszünk, félretesszük.A többivel megkenünk öt lapot és egymásra illesztjük. Hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk, majd a félretett krémmel az oldalát körbekenjük. Újra hűtőbe tesszük. A karamellhez a cukrot serpenyőbe szórjuk és kis lángon, kevergetve aranysárgára pirítjuk. Ezután az utosó tortalapra öntjük, egyenletesen elkenjük. Még mielőtt teljesen megkötne, olajjal vagy zsírral megkent késsel szeletekre vágjuk. Megvárjuk, amíg az karamell teljesen megkeményedik, majd a torta tetejére rakosgatjuk.
Szavazás