TOP 6 magyar deszert

MENÜ

Hozzávalók:

Tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 db tojás(1 db a tészta megkenéséhez)
  • 1 tk só
  • 2 dl tej

Diós töltelékhez

  • 80 dkg dió
  • 80 dkg cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 marék mazsola
  • 1 db vanília
  • 1 db citromból nert citromhéj
  • 2 dl tej

Elkészítése:

A lisztet, vajat és a porcukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt megfuttatjuk egy kis tejjel és cukorral, majdközé vegyítjük. Beletesszük a tojást, a sót, és összegyúrjuk. Hat cipóra osztjuk, és hideg helyen néhány órát pihentetjük. Mind a hatót megtöltjük diótöltelékkel. A tölteléket 2 dl tejjel leforrázva hidegen kenjük a tésztára.Tepsibe rakjuk, és tojással megkenve fél órát meleg helyen pihentetjük, majd újra kenjük, és most fél órát hideg helyen tartjuk. Megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180-190° sütjük.

 

Szavazás

Tetszik ez a honlap?
igen
nem
Asztali nézet